Lezingen

Bij Stichting In-zicht door Alexander Zöller

Non-duale spiritualiteit in het dagelijkse leven

Diep van binnen weten we dat wij meer zijn dan het ‘ik’ met zijn zorgen en dagelijkse drukte. Non-duale spirituele stromingen zoals boeddhisme, zen en het hindoeïstische advaita-vedanta voeren je terug naar de basis van wie je werkelijk bent: het Ene, altijd vrije, en niet-geconditioneerde Bewustzijn. Daar bij terugkeren voelt als thuiskomen in jezelf. Dan vind je de rust, ontspanning, de wijsheid en het mededogen waarnaar je misschien al lange tijd op zoek bent.

Non-dualiteit leven
Non-duale wijsheid is eeuwenoud en is als voedsel voor de ziel. Toch is het niet eenvoudig om vanuit die waarheid te leven. Hoe blijven we aangesloten op de innerlijke bron van inspiratie, hoe vinden we rust te midden van ons jachtige bestaan en steeds toenemende eisen aan ons functioneren?


Datum: 24 maart
Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Karen Hamaker - Zondag

Wereldgebeuren en Astrologie
‘Wereldgebeuren en astrologie – astrologie als instrument om ontwikkelingen in politiek, economie en wereld te begrijpen’ is de complete titel van de lezing.

Alles in de wereld heeft zijn eigen cycli, en al vanaf de Babylonische tijd weten we dat er parallellen zijn tussen planeetcycli aan de hemel en gebeurtenissen op aarde. Karen Hamaker-Zondag heeft historisch onderzoek gedaan naar deze parallellen over een periode van 3000 BC tot heden en kon op grond daarvan al jaren geleden de kritieke tijd zien aankomen waarin we nu leven.

De astrologie maakt, naast cyclusonderzoek, gebruik van horoscopen. Een horoscoop is een exacte weergave van de situatie aan de hemel voor een bepaald moment. Dat kan een geboorte zijn, maar ook het openen van een zaak, het ontstaan van een land, etc. De cycli aan de hemel bewegen zich binnen een horoscoop en kunnen specifiekere tendensen aangeven.

Aan de hand van zowel de grote collectieve cycli als het gebruik van horoscopen zal Karen laten zien wat de astrologie te vertellen heeft over de huidige situatie, en een paar mogelijke ontwikkelingen.

Datum: 14 april 2021
Tijdstip; 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...