MIDWINTER, samen de natuurlijke tijd vieren

 

Bij Stichting In-zicht door Oene, Jenny, Laura & Friends

Na de zeer mooie vorige vieringen, vieren we op deze avond samen opnieuw de natuurlijke tijd van de Midwinter. Bewust aandacht geven aan de overgang van het donker van de winter naar het nieuwe licht dat de geboorte van een nieuw jaar inluidt, is wat de mens ‘bij de tijd houdt’ en bij de natuur. De natuur is zeer belangrijk voor ons ‘ontwaken’.

In oude tijden, bij mensen die dicht bij de natuur leefden, was dit vanzelfsprekend om te vieren. Wij zijn hiervan afgedwaald, maar bij velen leeft dit besef wel degelijk. Als dit ook in jou resoneert dan nodigen we je van harte uit deze avond met ons te beleven.

Maarten Oversier en Jan Tilburg zullen er in ieder geval bij zijn met hun prachtige gezang van de Noord-Amerikaanse indianen.
Hoe en met wie we de avond verder precies gaan vormgeven is zich nog aan het ontvouwen; altijd een mooi scheppingsproces. In de Nieuwsbrieven meer daarover.

Het begrip tijd is alom aanwezig. Voor velen is de kloktijd leidend in het leven (tijd is geld).
Op 21 december, de winter zonnewende, willen we samen de natuurlijke tijd beleven. Het moment waarop de zon het kortst schijnt, en we de langste nacht van het jaar beleven. Vanaf dan gaan de dagen weer lengen en komt er letterlijk meer licht in ons leven. Dit wordt Midwinter genoemd, en deze avond wordt al sinds mensenheugenis gevierd op het noordelijk halfrond.


Tijdstip: 19.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

 

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op maandag, 01 juni 2020 12:09